VERSCHROMPELT JOUW LICHAAMSHUID OOK VAN DE ZON? 

Dan heb ik hier 5 tips voor je die je helpen om dat te voorkomen:

Door de warmte verlies je meer vocht dan anders. Dit kan ervoor zorgen dat je huid er droog en rimpelig uit gaat zien. Met deze vijf tips houd jij je huid langer zacht en soepel:

1. ZORG DAT JE VOLDOENDE VOCHT BINNENKRIJGT
Water is daarvoor het meest geschikt. De minimale hoeveelheid op een normale dag is 1,5 liter. Bij (extreem) warm weer mag je daar gerust een litertje bij doen. Is gewoon water niet echt jouw ding? Doe er dan eens wat muntblaadjes bij of een partje citroen. Vul een karaf met water en doe de munt en/of citroen erbij, zet hem ’s morgens in de koelkast en vul hem steeds bij als je er een glas van neemt. Nog meer leuke, zomerse tips om je watertje op te pimpen vind je hier: http://lovelyfoodies.com/ideetjes-voor-fruitwater/ Ook dorstlessend zijn groene thee en kruidenthee. Houd er rekening mee dat elke kop koffie of zwarte thee weer vocht onttrekt aan je lichaam, dus dan mag er gerust een glaasje water extra bij.

2. VERZORG JE HUID
Ook al vind je het misschien te warm om je helemaal in te smeren: je huid heeft het nodig. Zoek voor je lijf een goede, luchtige bodycrème en begin daar elke morgen je dag mee. Een goede bodycrème voedt en verzorgt je huid én zorgt ervoor dat je zo min mogelijk vocht afstaat aan de omgeving. Zo blijft je huid langer fris en soepel.

3. BESCHERM JE HUID
Ga je lekker naar buiten vandaag? Breng dan over je dagelijkse bodycrème een goede zonbescherming aan. Deze zorgt ervoor dat je huid niet verbrand, maar wel sneller een natuurlijke bescherming opbouwt tegen de UV-stralen. Deze bescherming laat zich zien in een subtiel bruin tintje. Een goede UV-crème beschermt tegen zowel UVB (Burning) als UVA (Aging). Let op: ga je langer de zon in vergeet dan niet tijdig bij te smeren!

4. SCRUB DE DROGE, DODE CELLEN VAN JE HUID
Naarmate je ouder wordt schilfert je huid minder snel de dode huidcellen af. Daardoor ziet je huid er vaak wat droger en cracquelé uit. Help je huid door 1 à 2 keer per week de dode huidcellen van je lijf af te scrubben. Een goede lichaamsscrub heeft een kleine, ronde korrel. Je kunt hiervoor ook een scrub- of sisal handschoen gebruiken.

5. EET LEKKER VEEL EN GEVARIEERD
Maar dan bedoel ik wel vooral groente 😉, want daarin zitten - naast veel vocht - ook veel vitamines die je huid helpen te herstellen en weer mooie nieuwe cellen aan te maken. Als je lekker varieert met de verschillende kleuren groente weet je zeker dat je het hele scala aan vitamines, mineralen en oligo-elementen benut. Dan ziet je huid er niet alleen beter uit, maar voel je je ook energieker en fitter.

 

Wil je meer weten over het zacht en soepel houden van je huid of een persoonlijk advies van de specialist? Bel, app of mail dan voor een vrijblijvende afspraak: 0642720032 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..