5-STAPPENPLAN VOOR EEN MOOIE HUID

Een goede verzorging van je huid zorgt dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Wat houdt het verzorgen van je huid eigenlijk in en wanneer doe je dat dan ‘goed’? Lees hieronder het 5-stappenplan van Pur San voor een goede huidverzorging!

 

Stap 1: zorg dat je de juiste verzorgingsproducten in huis haalt
Jouw verzorgingsproducten moeten helpen je huid in optimale conditie te houden. Maar elke huid is anders. Daarom zie je in de winkel ook zo ontzettend veel verschillende huidverzorgingsproducten. Een reiniging voor een vette huid is bijvoorbeeld niet geschikt voor een gevoelige huid en een crème voor een droge huid is niet altijd geschikt voor een trekkerig aanvoelende huid.

Het beste laat je je huid analyseren bij mensen die er kennis van hebben, zoals een schoonheidsspecialist. Je hoeft daar echt niet altijd direct een behandeling te ondergaan: bij de meeste schoonheidssalons kun je ook terecht voor een huidanalyse en verzorgingsadvies. Zo weet je zeker dat jouw verzorgingsproducten je huid daadwerkelijker mooier maken.

 

Stap 2: start elke verzorging met een effectieve reiniging
Een ondergrond die niet helemaal schoon is neemt geen voedingsstoffen (uit de crèmes) op. Vaak is wel duidelijk dat de huid ’s avonds gereinigd moet worden, omdat gedurende de dag de huid is blootgesteld aan vervuilde omgevingslucht en/of make-up. Dat het belangrijk is om ’s morgens de huid te reinigen is minder bekend: wanneer we ’s nachts slapen zijn al onze organen actief met het verwerken van voedingsstoffen en afscheiden van afvalstoffen. Onze toiletgang in de ochtend is daar getuige van. De huid is ons grootste orgaan en heeft eigen afvoerkanaaltjes, namelijk de talgklieren die uitmonden in de poriën.

Elke ochtend zit onze huid dus zichtbaar of onzichtbaar vol met afvalstoffen. En die moeten er af voordat we verzorgende crèmes gaan aanbrengen, anders hebben die crèmes niet tot nauwelijks effect. Het enkel afspoelen van de huid met water geeft hetzelfde effect als afwassen zonder afwasmiddel: er blijft een vettig waasje achter, het is dus niet écht schoon.

Effectief reinigen doe je dus met een voor jouw huid geschikt reinigingsproduct. Reinigingsproducten heb je in veel verschillende vormen: van schuimende gels tot in water oplosbare oliën. Soms heb je voor een goede reiniging twee producten nodig: in dat geval beïnvloedt het eerste product de zuurgraad van de huid en moet het tweede product (vaak een lotion) dit herstellen. Voorkom miskopen: laat je door een schoonheidsspecialiste adviseren welk product het best geschikt is voor jouw huid.

 

Stap 3: plan twee keer per dag jouw verzorgingsmoment
Net als tandenpoetsen is het goed om twee keer per dag je huid te verzorgen: ’s morgens na het opstaan en ’s avonds voor het slapengaan. En zo’n verzorgingsmoment omvat dan in ieder geval:

  • Reiniging
  • Verzorging

Voor de dag stelt de huid andere eisen aan de verzorging dan voor de nacht. Overdag moet de huid beschermd worden tegen vervuiling van buitenaf, tegen vochtverlies, tegen bacteriën, tegen stress en tegen UV-stralen. ’s Nachts wil de huid voedingsstoffen aangeboden krijgen die haar helpen zichzelf weer volledig te herstellen.

Het is dus niet zo gek als jouw verzorging voor de dag uit een ander potje of flesje komt dan die voor de nacht. Ook hier geldt dat de ene huid de andere niet is en je er het beste aan doet je te laten adviseren door in een schoonheidssalon.

 

Stap 4: plan één keer per week ‘de grote beurt’
Onze huid vernieuwd zichzelf continu. Dit proces van een nieuwe huidcel naar afschilfering als dode huidcel neemt bij een jonge huid ca 28 dagen in beslag. Naarmate de leeftijd vordert gaat dit proces steeds trager en verdikt de buitenste huidlaag. Dit heeft o.a. tot gevolg dat deze er wat vaal en grauw uit kan gaan zien, maar ook dat de werkstoffen uit de verzorging het moeilijker krijgen om in de huid door te dringen.

Help je huid daarom eenmaal per week om de dode huidcellen te verwijderen. Dit doe je met een exfoliërend product, zoals een peeling of een scrub. Ook hierbij is het weer belangrijk om met de juiste producten te werken. Het best laat je je adviseren door een ervaren schoonheidsspecialist. Voordat je een peeling of scrub gebruikt reinig je eerst de huid met de dagelijkse reiniging.

TIP: als je je huid ontdaan hebt van die opgehoopte dode huidcellen is zij extra ontvankelijk voor werkstoffen. Het ideale moment om een masker te gebruiken!

 

Stap 5: zet waar nodig extra’s in
In de ideale wereld is er geen stress, niet te veel UV-straling en is er alleen voeding die goed is voor ons (en dan ook nog heel erg lekker). Als je niet elke dag in een ideale wereld vertoeft heeft je huid, net als jijzelf overigens, vaker wat extra’s nodig om in balans te blijven. Dit kan een serum zijn met extra werkstoffen om een specifiek huidprobleem aan te pakken. Of een specifiek product voor een bepaald deel van het gezicht dat extra verzorging nodig heeft, zoals een oogcrème of een halscrème.

Deze extra’s kunnen een vast of een tijdelijk onderdeel uit gaan maken van je dagelijkse verzorging, afhankelijk van de ernst van de opgelopen ‘schade’, maar ook van je genetisch verouderingsproces.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw huid? Kom eens langs voor een gratis en vrijblijvende intake & analyse!

 

Via bovenstaande button kun je direct online een afspraak maken. Bellen, appen of mailen kan natuurlijk ook: 06-42720032 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pur San is aangesloten bij  en geregistreerd in het        register.

 

 

IJsselstraat 15 - 3401 DJ - IJsselstein - 06-42720032 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
ANBOS kernlid 23520 - SKIN 200317 - AGB - CRKBO - KvK 30225063 - BTW 172960666B01